Lokacija – Family Fun Fest

OPIS LOKACIJE

Festival se bo odvijal v istrskem mestu Rovinj, ki je privlačen ne le zaradi kristalno čistega morja, temveč tudi zaradi bogate kulturne dediščine, tradicionalne sredozemske kulinarike, blage klime in naravnih lepot. 

Mesto je zaradi zanimivih vsebin kot so Akvarij, galerija na prostem Mini Croatia, razstave najmlajših na Mini Grisiji itd. znano kot družini prijazno mesto. 

O mestu Rovinj

Rovinj leži na zahodni obali istrskega polotoka in je mesto z edinstvenim starim mestnim jedrom, v katerem se prepletajo slikovite ulice, ki vodijo do znamenitih malih trgov.

Je mesto z dobrimi 14.000 prebivalci, mediteranskim podnebjem in z bogato zgodovino. Je tretji najbolj sončen kraj in kraj z najmanj oblaki na Jadranu.

Poznan je kot najbolj najbolj romantičen kraj v Sredozemlju, saj mu staro mestno jedro z znamenitimi ozkimi hišami in ulicami daje poseben pečat.

 

Turizem Rovinj (znamenitosti in aktivnosti)

Rovinj je ena izmed najbolj obiskanih turističnih destinacij na Hrvaškem. Od leta 1963 je bil center mesta razglašen za kulturni spomenik zaradi svoje edinstvenosti. Posebnost mesta sta predvsem dve mestni jedri in značilno grajeni dimniki.

V mestu lahko najdete pester nabor aktivnosti, od potapljanja, jadranja do plezanja. Vedno znova vas bodo navdušili tudi sprehodi ali kolesarski izleti po čudoviti pokrajini. 

Resort Amarin in Family Hotel Amarin

Na zelenem polotoku, 4km od starega mestnega jedra Rovinja, in le 50 metrov stran od morja, se nahaja Family Hotel Amarin z 280 sobami.

Zaradi kompleksa bazenov, wellnessa in spa, restavracij in igrišč, je hotel privlačen predvsem za družine z otroki. Resort Amarin je obdan z bujnim rastlinjem in obalo s turkiznim morjem, ki poskrbita za sprostitev telesa in duha.